Saturday, August 7, 2010

Where We're Gonna Go From Here?

Its easier to run...

Terngiang-ngiang lagu ini ketika aku berjalan berseorangan di pasar malam Downtown, berhampiran dengan rumah sewa ayahku.

Sometimes adalah lebih mudah untuk manusia lari daripada masalah yang dihadapinya, daripada menyelesaikannya... Ada yang sibuk dengan masalah luaran dan tak menilai pulak punca masalah... masalah...masalah...

Sambil itu melihat pelbagai ragam manusia, awek-awek, couple-couple, triple-triple, bahkan ada juga yang quadraple.... dan tak terlupa jejaka kesunyian yang masih single (macam aku!haha...)

Aku takda rasa jealous pun tengok diorang, cuma ada gak terdetik dalam hati, nanti bila ada wife, boleh bawa dia shopping kat sini, macam-macam ada, boleh minta dia belanja, wakakaka!! :D

Dont stay....Forget our memories... Forget our possibilities....
What you were changing me into...

Kalau aku boleh bagitau ni kepada nafsu dan syaitan, maka aku akan nyanyi sejibik cam Linkin Park kat diorang, yeah!!

I am a little bit of loneliness, a little bit of disregard...

Hari ini aku rasa keseorangan... selalunya hujung minggu ku padat... tapi entah kenapa aku terasa keseorangan... Aku membawa diri berjalan di Uptown..

Aku ajak kawan-kawan aku, ada yang dah penat, ada pulak yang tengah sakit perut and ada yang tengah keluar dengan awek dia... Awek...hrm... patutla aku lonely... (hahaha)

"macam muka berdosa jer..." tegur seorang kawan.

Teguran yang direct, tapi tak dinafikan hakikat kepada kenyataan ini... Masa2 sebegini aku down...huhu... Sebab tulah pegi ke Uptown, kalo dah lama pegi masjid kan? hahaha

Handful of complaints but I can't help the fact...
That everybody can see these scars...

Mungkin benar kot ape yang kawan aku tu cakap.... 'Scar' itu ada pada muka aku...datang ceramah lewat sebab pegi shopping HP biru baruku, terasa kot!

Perjalanku di Uptown berakhir...

Merenung kembali hidup...silap salahku...

Aku hidupkan enjin motorku.... bersambung lagi lagu seterusnya...

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali
Bawakan ku hilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Somehow the songs turns on my mood... From Numetal to a very soothing and soft song... Love this feeling... 'Seperti mati hidup kembali' somehow reminds me of myself when I less understood my sole reason of living in this world... Glad to in a world where you know your purpose if life, though it's very hard for me to embrace it...fully...

Tika masanya ku bertemu denganNya
Tiba saatnya ku serahkan segala

Melintasi Batu 10... Terlihat kuburan di kanan ku...tempat pengakhiranku...tapi di dalamnya ada dua jalan... Where will I be?

Where We're Gonna Go From Here?

PS:tengah study untuk exam mid sem physio psych, faito...oh! \(^_^)/
PSS: yang tulisan senget tu lagu yang kedengaran dalam headphone, sekian!
PSSS: agak kurang ajar untuk aku tidak mengucapkan.... "RAMADHAN KAREEEMM!!! Gemukkan IBADAH, kuruskan BADAN!!!" :D lol

2 comments:

  1. Hidup ini kan terasa indah jika kita menghayatinya dalam rangkaian lagu-lagu kehidupan...

    Nanti boleh la kuarkan OST Hidupku Kesepian... haha ^_^

    ReplyDelete